Menü

Támogatóink

Felhívás fejér megyei általános és középiskolák számára
 
A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédő Egyesület szervezésében 2013. október 12-én, szombat este 18 órától rendezzük a „Csillagok nyomában VI.” elnevezésű éjszakai túrát.
A túrát két, A és B kategóriában, A: 10 – 14 illetve B: 15 – 18 éves diákok (általános iskola felső tagozat és középiskola) részére szervezzük meg.
Az éjszakai túra útvonalát Székesfehérváron, a Sóstói tanösvényen alakítjuk ki, csaknem 5 km hosszúságban. A pályán öt állomást érintve nyerhetnek bepillantást a diákok a megfigyelő csillagászat egyes területeibe szabad szemes és távcsöves megfigyelések révén, eközben megtapasztalhatják a természetjárás örömeit és általános környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkozhatnak.
A részvétel speciális előismereteket nem igényel. A programot úgy állítottuk össze, hogy felhős időben is sok érdekességgel találkozzanak a diákok. A pályán maximum 1,5-2 óra alatt körbe lehet érni. A túra végén emléklappal jutalmazzuk a résztvevőket. Eső esetén 2013. október 18-án tartjuk meg a túrát.
A programra nevezhet minden fejér megyei általános és középiskola, kategóriánként egy csoporttal. A csoportlétszám 4-6 fő, továbbá egy kísérő, aki lehet pedagógus vagy szülő. Technikai okok miatt mindkét kategóriában csak az első 10 jelentkező csoportot tudjuk fogadni. A jelentkezéseket e-mailben kérjük elküldeni a csillagoknyomaban@gmail.com címre legkésőbb 2013. október 7. (hétfő) déli 12 óráig. A jelentkezési határidőt követően a bejutott csoportok részletes tájékoztatást kapnak a túra részleteiről, amelyben az indítás sorrendjét is közöljük. Kérjük, hogy a
csoportok az indulás előtt fél órával jelenjenek meg.
 
Az e-mailben kérjük feltüntetni a következő adatokat:
Tárgy: Jelentkezés 2013. ősz
A levél szövegrészében:
 a jelentkező iskola neve:
 az iskola elérhetősége
telefonszám:
e-mail:
 kategória:
 csoport tagjainak neve:
 kísérő neve és elérhetősége
telefonszám:
e-mail:
 autóval vagy tömegközlekedéssel jönnek-e?
További információkat Csorvási Róberttől lehet kérni a 06 20 568 6809-es telefonszámon, vagy a
Csorvási Róbert
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
Ifjúsági felelős

Töltse le a TELJES FELHÍVÁST ITT!